• platte slideshow
  • platte slideshow
  • platte slideshow

Interview CEEPHAX ACID CREW

Interviews door Sven Schlijpe met GOGBOT artiesten: 

Ceephax Acid Crew
Jason Köhnen (Servants / Wormskull)
T.Raumschmiere
Jakes
N-Type

GOGBOT 2011 INTERVIEW – CEEPHAX ACID CREW

Het is diep in de nacht op vrijdag 9 september als Andy Jenkinson, aka Ceephax Acid Crew nog ‘buzzing’ van zijn optreden de tijd neemt voor het eerste GOGBOT-interview.

“Het concert was geweldig; ik kreeg een enorme goede respons uit het publiek en dat stuwt mij dan ook weer naar grotere hoogten. Zo konden we samen heerlijk los en loos gaan en dat is toch waar het om gaat bij een Ceephax-show.”

“Data-overload... Ja, dat maak ik zeker mee; iedereen toch? We worden de hele tijd op het belachelijke af zelfs, door karrenvrachten data en informatie overspoeld. En dat kunnen we gewoon niet aan als mensen. Ik bracht zoveel tijd door op Facebook en Twitter en ik kon er geen normaal mens meer door zijn en heb die accounts dus opgezegd. Aan de andere kant; is de data-overload tegelijk heel erg belangrijk voor mijn performances... Mijn machines kunnen het ook niet aan; staan continu op het punt van vastlopen of chaos is digitale zin. Op die manier kan het ook weer heel nuttig en leuk of lollig zijn zelfs. Vooral, zoals aan het eind van mijn set, als ik alle controllers en randomizers vol openzet en de wanorde de vrije loop laat...”

“Voor mijzelf; nee, ik kan er niet meer mee omgaan. Ik kan niet op een normale manier functioneren in een enorme overdaad aan input die op me afgevuurd wordt. Er gebeurt teveel en ik moet het kortwieken, anders wordt ik knettergek. Japan is dan weliswaar ook heel erg druk en levert heel veel indrukken, maar daar zou ik best kunnen wonen. En overleven. Op de ene of andere manier klopt het daar en vallen puzzelstukjes op hun plek; organisch, natuurlijk bijna.”

“Mensen moeten roekelozer zijn en zich minder ophangen aan dingen die eigenlijk niet relevant zijn. Vol gaan voor dingen dichtbij die je koestert, lijkt me het belangrijkste middel om de informatiemaatschappij en –cultuur het hoofd te kunnen bieden. Je hoeft je telefoon niet weg te gooien, maar je kunt hem ook eens thuislaten. Tien jaar geleden hadden we ook geen mobiele telefoons of Facebook. Dan heb je het nu ook niet nódig. Je kunt het wel hebben, maar gebruik het wijs. Bevrijd je ervan en zo moeilijk is het niet om die verslaving op te geven.”

“Analoge instrumenten waren goedkoop toen ik begon met muziek maken. Het simpel, doeltreffend en efficiënt. Je brengt al zoveel tijd door voor beeldschermen. De knoppen en schuiven en keyboards brengen mij ook weer die vrijheid om te doen wat ik wil. En dat niet weer achter het zoveelste schermpje. Het gaat niet alleen om het spul, maar om de ‘mind-set’ en dan kun je alles maken of scheppen. Als muzikant gebruik je je instrumenten; niet andersom. De vrijheid waarover ik het heb, zorgt ervoor dat mijn fantasie en inspiratie de ruimte krijgt en alleen daarin kan ikzelf, kan Ceephax Acid Crew creatief bestaan en overleven.”Ceephax Acid Crew speelde op vrijdag 9 september 2011 tijdens GOGBOT Festival in Atak, Enschede.
Tekst: Sven Schlijper