• platte slideshow
  • platte slideshow
  • platte slideshow

Ryoji Ikeda (JP)

‘Test Pattern’,  live set,  Atak, do 8 sept.
‘Dataphonics’ installatie, Stationsplein 8-11 sept.


Ryoji Ikeda is een van Japans meest toonaangevende componisten van elektronische muziek. Zijn geluidskunst focust op de minutieuze details van het ultrasonische en frequenties en op de essentie van geluid zelf. Ryoji Ikeda`s werk verkent de fysieke eigenschappen van geluid. Zijn veelzijdige research uit zich onder andere in samenwerking met beeldend kunstenaars, choreografen en architecten.

In het multi-channel geluidswerk DATAPHONICS  creëert Ikeda met heel specifieke audiotechnologie een uniek geluidsveld, dat de luisteraar een fysieke ervaring van tijd en ruimte biedt. Via de enorme hoeveelheden data die worden gebruikt in deze compositie, verkent hij tegelijkertijd de grenzen van de waarneming van het publiek.

Tijdens GOGBOT 2011 presenteert Ikeda ‘Test Pattern’ live set, in poppodium Atak op de openingsavond 8 september.

Beide werken maken deel uit van Ikeda’s langlopende project Datamatics, waarin hij verkent hoe geabstraheerde versies van de werkelijkheid – data – worden gebruikt om de wereld te coderen, begrijpen en controleren.Ryoji Ikeda

http://www.ryojiikeda.com/matics/#dataphonics_radio_program_series

Testpattern: http://www.ryojiikeda.com/project/testpattern
Processing data is the starting point of the work of electronic top composer and media artist Ikeda. During GOGBOT 2011 he presents the 8-channel audio-installationDataphonics and   the spectacular live performance Testpattern, a frontal attack of datapanic: black-and-white, loud and flawless.

Not suitable for visitors suffering from epilepsy. Bring ear plugs!

Organization:
PLANETART
contact@gogbot.nl
+316 5583 0311

Press and more:
Persbericht 1| 2 NL
Pressrelease 1 ENG
Pressemitteilung 1 DE
GOGBOT 2011 logo
GOGBOT banner
GOGBOT banner wide
GOGBOT header
Hi-Res Pictures
Hi-Res Music Pictures

Credits:
ICT: Numloq
CMS: Joomla
Artwork:
Sandwoman
Arno Coenen
Via Oral