• platte slideshow
  • platte slideshow
  • platte slideshow

FAQ

Is het festival gratis toegang?
Ja, alle locaties zijn gratis toegankelijk, uitgezonderd van het muziekprogramma in Atak.

Er is nog een muziekprogramma?
Ja, buiten op de Oude Markt, maar dat stopt eerder.

Is GOGBOT ook voor digibeten en kinderen?
Ja, GOGBOT is geschikt voor jong en oud, van 8 tot 88 jaar, en biedt een breed programma. Zo worden er bijvoorbeeld workshops gegeven waarbij bezoekers leren muziekinstrumenten te maken van oud kinderspeelgoed, voor jong en oud.

Welke dag kan ik het beste komen? Of meerdere dagen?
De openingsavond op donderdag is het spectaculairst, vanaf 20 uur op de Oude Markt, daarna programma in Atak. Vanaf 11 uur in de ochtend zijn de meeste musea geopend, vanaf 13 uur TETEM, en vanaf 14 uur de Oude Markt.  De meeste performances vinden plaats op de Oude Markt nadat de musea en TETEM (17 uur) gesloten zijn. Soms is het verleidelijk om alleen op de hoofdlocatie te blijven kijken, en dan al zo verzadigd te voelen, maar de andere locaties zijn weer compleet anders en ook indrukwekkend. Gemakkelijk te voet bereikbaar via de plattegrond in het boekje. En er zijn gratis fietstaxi’s.

Fietstaxi’s?
Ja, er zijn gratis fietstaxi’s tot ruim na sluitingstijd van TETEM en de musea. Er zijn er 3, zodat de wachttijd meestal ver onder de 10 minuten blijft.

Al die locaties, kan ik dat allemaal wel vinden?
Ja, het lijkt meer dan het is. Alle locaties zijn te voet bereikbaar en liggen vlakbij elkaar. Er staat een plattegrond in het boekje en er is een informatie stand op de hoofdlocatie Oude Markt (stadscentrum).

Er zijn in de avond muziek acts op de Oude Markt gepland en gelijktijdig in Atak, help!
De hoofd-acts in Atak beginnen nadat het programma op de Oude Markt is afgelopen.

Kan ik ergens blijven slapen?
Er is een speciale GOGBOT stadscamping in het midden van de stad.
Ook zijn er diverse hotels en pensions en staan er veel vrienden van het festival op www.couchsurfing.org  

Dus ik stap in Enschede de trein uit, en dan?

Dan loop je bijna tegen het festival aan. Hoofdlocatie is de Oude Markt, dat is het centrum en kent iedereen daar.

En als ik met de auto kom?
Volg de borden Centrum / Centraal Station en vind een plekje bij de binnenstad, er zijn talloze parkeergarages en net iets buiten het stadscentrum is het vrij parkeren.

Waar kan ik tijdens het festival met vragen terecht?
Bij de suppoosten of de informatiebalie op de Oude Markt. Een mailtje sturen kan ook, maar duurt soms een dag.

Kan ik helpen?
Ja, heel graag! Help mee met de verspreiding van events op onze social communities, schrijf je in als vrijwilliger en stuur ons een mailtje. We zoeken ook nog slaapplekken in Enschede voor vrijwilligers en artiesten, tegen vergoeding.

Een festival met 200 deelnemers van internationale topkwaliteit,  hoe kan dat gratis zijn?
Het GOGBOT festival wordt gefinancierd door de meeste grote kunstfondsen, gemeente en provincie.  Daarnaast dankt het festival het bestaan aan alle enthousiaste vrijwilligers, medewerkers, kunstenaars en samenwerkingspartners.

Ik kan er geen genoeg van krijgen
PLANETART heeft in Amsterdam een Medialab/Artspace in de hal van het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat, met doorlopende expo, en een artspace/window expo aan het Medialab aan de Noorderhagen in Enschede met regelmatig activiteiten. Check www.planetart.nl en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
GOGBOT won onlangs de landelijke innovatieprijs, festivals als Lowlands en De Vervoering kregen de 2de en 3de prijs. Tevens is GOGBOT het hele jaar door te zien op diverse presentaties over de hele wereld, zoals in februari bij het Japan Media Arts Festival, en vorig jaar bij het International Symposium on Electronic Arts, International Filmfestival Moscow, Transmediale in Berlijn met 2 avonden met 15 GOGBOT kunstenaars, tijdens Polderlicht in Amsterdam, tijdens filmavonden in onze locaties in Enschede en Amsterdam, de nieuwe Hi-commercial is opgenomen bij ons, vorig jaar waren we een week lang op de VARA te zien, tijdens het metalfestival EGGFEST, MetaMeets conferentie Amsterdam, Cellsbutton festival in Yogyakarta, Toshare festival on digital culture in Turijn, Italië, ISEA in Singapore, WorldExpo in Shanghai, etc.

Ik denk dat ik een virus opgelopen heb van jullie website
Trek de stekker uit het modem, wacht 8 seconden, en stop de stekker er weer in.

 

 

 

Organization:
PLANETART
contact@gogbot.nl
+316 5583 0311

Press and more:
Persbericht 1| 2 NL
Pressrelease 1 ENG
Pressemitteilung 1 DE
GOGBOT 2011 logo
GOGBOT banner
GOGBOT banner wide
GOGBOT header
Hi-Res Pictures
Hi-Res Music Pictures

Credits:
ICT: Numloq
CMS: Joomla
Artwork:
Sandwoman
Arno Coenen
Via Oral