• platte slideshow
  • platte slideshow
  • platte slideshow

Interview JASON KÖHNEN (Servants / Wormskull)

GOGBOT 2011 INTERVIEW 2 – JASON KÖHNEN

Jason Köhnen treedt op één dag maar liefst twee keer op tijdens GOGBOT Festival. De eerste show met Wormskull op de Oude Markt en ’s nachts, samen met Sickboy als The Servants of the Apocalyptic  Goat Rave. Terwijl DJ Scotch Egg de grote zaal van Atak onderdompelt in brute breakcore en noise (en zelf geniet voor tien, twintig, dertig) spreken wij de muzikale duizendpoot Köhnen, die immers ook achter Bong-Ra, Glowstyx, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble et cetera schuil gaat.

“Wormskull was erg tof, maar het duurde even voordat we erin kwamen. Ik ben een luie muzikant... Qua voorbereiding dan bedoel ik. Sickboy is nog erger [lacht]. Eigenlijk hadden we gisteren de show willen prepareren, maar daar was geen tijd voor. En dan komt het toch nog goed, uiteindelijk. Ik weet wat er misgaat en tegelijk maakt die frisheid het ook wel weer toffer, want als je teveel gaat oefenen, verdwijnt de spanning eruit. We spelen ook nooit samen; of heel weinig. Dik een jaar geleden was de laatste keer. We vervangen nu Venetian Snares die helaas moest afzeggen, maar zo op het laatste moment vallen de stukjes wel op hun plek.”

“We hadden echt data-panic vandaag. Eén en al zelfs. Vanalles viel uit en weg of liep vast. Sickboy had teveel samples aanstaan en de boel crashte. En ik had zelf data-panic vandaag. Ik zat in de bus vanuit Rotterdam en wilde de laptop pakken om het adres van het hotel te zoeken, kom ik erachter dat ik mijn laptop vergeten ben, met daarop de Wormskull en Servants-sets. In paniek mijn vriendin gebeld dus en ook hier weer: uiteindelijk kwam het net goed, maar data-panic kun je dit wel noemen.”

“Hoofd in de wolken en aan tig  dingen denken en dan vergeet je in alle zaken waar je mee bezig bent, nota bene het instrument waarmee je je werk moet doen. Dat krijg je ook met zo’n vier actieve projecten en nog een extra vier die een beetje op ijs gezet zijn, maar als zich een show aandient, wek ik die wellicht well. Tja; zo zorg ik wel voor mijn eigen informatie-overdaad. Toch was ik er heilig van overtuigd dat ik de laptop bij me had, maarja: niet. Dat kan echt niet, want daarmee moet ik het toch doen, op de manier waarop ik muziek maak.”

“Ik spreek Frans met mijn vriendin die francaise is. Dat is snel gegaan qua het leren ervan. Ook dat is een kwestie van heel veel indrukken en informatie die door je hoofd schiet in het Nederlands en die je vertaalt, totdat je in het Frans denkt en spreekt. Zo zie je maar; gewoon spontaan genoeg, leer je een nieuwe vrouw kennen en spreek je opeens een nieuwe taal, vloeiend. Dus: ach de ene drukte en informatie-overkill doet me bijna de das om en aan de andere houd je werkbare en goede communicatie over en die voelt nieteens als overkill. Het valt ook allemaal wel mee; het komt toch wel weer op zijn pootjes terecht en dat hebben we met Wormskull en Servants vandaag ook weer gezien. Zij het met dank aan mijn vriendin en het feit dat zij de laptop zo snel kon komen brengen... [grinnikt].”

Wormskull en The Servants of the Apocalyptic Goat Rave speelden op vrijdag 9 september 2011 op GOGBOT Festival op de Oude Markt, respectievelijk in Atak, Enschede.

Tekst: Sven Schlijper

Organization:
PLANETART
contact@gogbot.nl
+316 5583 0311

Press and more:
Persbericht 1| 2 NL
Pressrelease 1 ENG
Pressemitteilung 1 DE
GOGBOT 2011 logo
GOGBOT banner
GOGBOT banner wide
GOGBOT header
Hi-Res Pictures
Hi-Res Music Pictures

Credits:
ICT: Numloq
CMS: Joomla
Artwork:
Sandwoman
Arno Coenen
Via Oral