• platte slideshow
  • platte slideshow
  • platte slideshow

Databending

10 + 11 september | TwentseWelle
za: 10.00 - 17.00
zo: 11.00 - 19.00
Let op: Meer info & inschrijven via deze website

Expo:
Databending is een nieuw vorm van exposeren waarbij spontane relaties ontstaan tussen de werken onderling en tussen de bezoekers en de werken. Alles wat in de hal van TwentseWelle staat communiceert draadloos met elkaar waardoor en unieke verbanden ontstaan. Een game die je speelt verandert de lichten in de zaal terwijl je vreugdekreet ervoor zorgt dat ergens een robot aan een dansje begint. (9-11sept @ TwentseWelle)

De expositie wordt georganisseerd door 100%FAT en leftfootmedia, twee enschedese bedrijven die graag nieuwe creatieve concepten realiseren op het gebied van multimedia en techniek. De getoonde werken zijn gemaakt door kunstenaars, hackers en programmeurs door het hele land, waaronder de Twentse Hackerspace Tkkrlab.

Workshop:
Databending: Databending is een nieuwe vorm van spelen met techniek waarbij spontane relaties ontstaan tussen de geëxposeerde werken en tussen de bezoekers en de werken. Bestuur je pc games vanaf je telefoon en type een boek met een muziek instrument. Als dit als muziek in je oren klinkt dan kun je op zaterochtend in TwensteWelle leren hoe je dit allemaal doet. De leukste creaties krijgen ook een plekje in de expo.

De workshop wordt georganisseerd door 100%FAT, Leftfootmedia en Kasper Kamperman. Allen uit Enschede afkomstig en altijd bezig met het verkennen van nieuwe technische creatieve concepten. 100%fat en Leftfootmedia organiseren maandelijks onder de naam FrFr een gratis workshop over creatief programmeren en Kasper Kamperman geeft les aan de Saxion Hogeschool op het gebied van Human interaction en physical computing.

www.databending.net

Organization:
PLANETART
contact@gogbot.nl
+316 5583 0311

Press and more:
Persbericht 1| 2 NL
Pressrelease 1 ENG
Pressemitteilung 1 DE
GOGBOT 2011 logo
GOGBOT banner
GOGBOT banner wide
GOGBOT header
Hi-Res Pictures
Hi-Res Music Pictures

Credits:
ICT: Numloq
CMS: Joomla
Artwork:
Sandwoman
Arno Coenen
Via Oral